Завідувач відділу НІСД О.Резнікова виступила на засіданні Спільної робочої групи Україна – НАТО з питань воєнної реформи високого рівня у штаб-квартирі НАТО

Поділитися:

28 вересня 2016 р. у штаб-квартирі НАТО під головуванням заступника Генерального секретаря НАТО з політичних справ та політики безпеки А.Альваргонзалеза відбулось засідання Спільної робочої групи Україна – НАТО з питань воєнної реформи високого рівня.

 

Головною метою заходу був розгляд актуальних питань реформування сектору безпеки і оборони нашої держави, а також взаємодії України та Альянсу з питань протидії гібридній війні.

 

У заході взяла участь делегація України на чолі з першим заступником Секретаря РНБО України генерал-полковником М.В.Ковалем, яка включала представників Міністерства оборони, Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Національного інституту стратегічних досліджень.

 

Зокрема, учасники засідання обговорили проблематику протидії гібридній війні і результати спільного дослідження “Гібридна війна. Український вимір”, проведеного Організацією з науки і технології НАТО та НІСД.

Завідувач відділу проблем національної безпеки О.Резнікова окреслила бачення української сторони щодо формату Платформи Україна – НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні в Україні та алгоритму практичної роботи з її започаткування.

 

Започаткування Платформи Україна – НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні в Україні є одним з рішень, прийнятих у рамках Комплексного пакету допомоги Україні на саміті НАТО у Варшаві у липні 2016 р.

У своїх виступах представники країн-членів НАТО (США, Великобританії, Польщі, Франції, Канади, Норвегії та ін.) підтвердили незмінність позиції НАТО та країн-членів Альянсу щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у контексті збройної агресії Російською Федерації проти України та невизнання анексії Криму, а також готовність продовжити всебічно сприяти Україні у реформуванні її оборонної та безпекової сфер.