«Зміна клімату: Європейський зелений курс, міжнародні зобов’язання, пріоритети та можливості для України»: в НІСД відбулося засідання міжнародного круглого столу

Поділитися:

13 жовтня 2020 року відбулося засідання Міжнародного круглого столу «Зміна клімату: Європейський зелений курс, міжнародні зобов’язання, пріоритети та можливості для України», організованого Національним інститутом стратегічних досліджень та Українською асоціацією бізнесу і торгівлі за підтримки Представництва ООН в Україні.

Круглий стіл було присвячено узгодженню національних пріоритетів адаптації до зміни клімату з Глобальним порядком денним, з акцентом на сталому розвитку всіх галузей економіки України. Під час засідання відбулося обговорення потенційні зобов’язання України в рамках Другого національно визначеного внеску та ризики Вуглецевого колекційного механізму імпорту ЄС в рамках Європейського зеленого курсу (ЄЗК).

Під час засідання було розглянуто комплекс питань, серед яких національні пріоритети з адаптації до зміни клімату, зобов’язання України в рамках Другого національно визначеного внеску, ризики Вуглецевого колекційного механізму імпорту ЄС в рамках Європейського зеленого курсу.

У заході взяли участь представники міжнародних організацій, державних установ, громадських організацій, бізнесу, провідні експерти та науковці.

На засіданні експерт НІСД Сергій Іванюта представив аналітичну доповідь НІСД «Зміна клімату: наслідки та заходи адаптації».

Відео: 

Докладніше у презентації: