Зустріч директора НІСД Олександра Литвиненка з представниками Інституту управління безпекою (Institute for Security Governance)

Поділитися:

6 вересня 2019 року в приміщенні НІСД відбулася зустріч директора Інституту з представниками Інституту управління безпекою (Institute for Security Governance) Філом Джонсом, Тедом Доннелі та Бредом Фішером. На зустрічі також були присутні заступниця директора Гелена Саврук, заступник директора Андрій Сменковський, завідувач відділу воєнної і воєнно-економічної політики Валентин Горовенко, заступник завідувача відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Сергій Воронцов, і Оксана Щерба, провідна фахівчиня відділу зовнішніх комунікацій.

Зустріч була присвячена обговоренню розробки нової Стратегії національної безпеки України, і мала консультативний характер. Було обговорено формат документу, а також ключові його характеристики, пов’язані з нещодавніми змінами в політичному кліматі України. Так, зокрема, основним пріоритетом при розробці нової стратегії національної безпеки названа доступність документу до інтересів пересічних громадян, мінімізація бюрократичної лексики. Директор Інституту Олександр Литвиненко підкреслив важливість документу, основні пункти якого стосуватимуться цінностей, безпеки і процвітання Української держави, і спроб досягнути успіхів у цих царинах з огляду на зовнішньополітичну ситуацію.

У підсумку, під час зустрічі керівники та експерти НІСД були проконсультовані колегами з Інституту управління безпекою, та заручилися подальшою підтримкою даної аналітичної інституції.