23 липня 2021 року Олександра Литвиненка призначено Головою Служби зовнішньої розвідки України

Поділитися:

23 липня 2021 року Президент України Володимир Зеленський своїм Указом № 302/2021 звільнив Олександра Литвиненка з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень і призначив його Головою Служби зовнішньої розвідки України (Указ Президента України № 303/2021).

Під час представлення новопризначеного Голови колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) Президент наголосив: «Олександра Валерійовича ми всі знаємо, я особисто знаю його два роки. Багато працюємо в Раді національної безпеки і оборони. Дуже багато зробили під його керівництвом в Інституті стратегічних досліджень. Справді з великою повагою ставлюся до пана Литвиненка. Він – досвідчена й поважна людина, професіонал з прекрасною репутацією».

Володимир Зеленський зазначив також, що новий керівник чудово розуміє завдання, які стоять перед зовнішньою розвідкою. Глава держави вважає, що Олександр Литвиненко має зберегти навколо себе фахових людей, щоб разом іти до реформування СЗРУ.

Колектив Національного інституту стратегічних досліджень дякує своєму директору за роки самовідданої праці в НІСД в інтересах Української держави та її безпеки!

Вітаємо Олександра Валерійовича з високим призначенням і бажаємо успіху на новій посаді!