Анонс! 24 червня 2021 року відбудеться круглий стіл на тему «Впровадження адаптивних технологій в агропромисловому виробництві на Півдні України в умовах глобальних змін клімату»

Поділитися:

24 червня 2021 року з 10:00 до 14:00 у м. Херсон відбудеться круглий стіл на тему «Впровадження адаптивних технологій в агропромисловому виробництві на Півдні України в умовах глобальних змін клімату»

Формат: змішаний режим, який передбачає присутність більшості доповідачів та модерування заходу з конференц-зали Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук, та забезпечення он-лайн присутності інших учасників в режимі ZOOM-конференції.

Організатори: сектор досліджень Таврійського регіону та Криму в місті Херсоні центру регіональних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук.

Мета круглого столу  створення платформи для діалогу та співпраці представників органів влади, бізнесу, науки та громадськості у визначенні напрямів та інструментів впровадження адаптивних технологій в аграрному виробництві на Півдні України в умовах глобальних змін клімату.

Завдання круглого столу – проведення експертної дискусії щодо пошуку шляхів подолання негативного впливу глобальних змін клімату на агропромислове виробництво на Півдні України. Зокрема, передбачається:

  • обговорення загальної кліматичної та екологічної ситуації в регіоні, її впливу на сучасне агропромислове виробництво;
  • обговорення пропозицій щодо подолання негативних наслідків глобальних змін клімату в агросекторі Півдня України;
  • надання пропозицій та рекомендацій до програмних та стратегічних документів загальнодержавного, регіонального та локального рівнів щодо вирішення проблем аграрного комплексу Півдня України, пов’язаних зі зміною клімату;
  • надання пропозицій щодо механізмів та інструментів підтримки впровадження адаптивних технологій у агропромисловому виробництві, які спрямовані на розвиток південних регіонів та економіки України в цілому.

Передбачаються виступи представників НІСД, ФАО, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук, Херсонської обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, науковців ЗВО, агропромислових підприємств та громадських сільськогосподарських об’єднань.

Питання для обговорення:

  1. Прогноз та наслідки глобальних змін клімату для Півдня України;
  2. Вплив екологічних проблем Нижнього Дніпра, Причорномор’я та Приазов’я на загальну екологічну ситуацію в регіоні;
  3. Загальні тенденції та проблемні питання сільського господарства, лісового господарства регіону в умовах змін клімату;
  4. Пріоритетні заходи щодо адаптації до зміни клімату в агропромисловому комплексі;
  5. Вплив глобального потепління – нові можливості для сільськогосподарського виробництва Півдня України.

Місце проведення заходу: м. Херсон, сел. Наддніпрянське, Інститут зрошуваного землеробства НААН.

Реєстрація учасників та акредитація ЗМІ[email protected]

Контакти для отримання додаткової інформації – завідувач сектору досліджень Таврійського регіону та Криму в м.Херсон центру регіональних досліджень НІСД Олександр Максименко, тел. +380503962844, +380980913074.

 

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: freepik.com, НІСД