Експертка НІСД взяла участь у третьому засіданні Ради безбар’єрності 27 жовтня 2021 року

Поділитися:

27 жовтня в Києві відбулось третє засідання Ради безбар’єрності за участі представників Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, українських громадських та міжнародних організацій. Керівниця центру суспільних досліджень Юлія Тищенко представляє НІСД у складі Ради безбар’єрності. 

Було оприлюднено результати першого моніторингового звіту щодо виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору.

Звіт підготовлений за підтримки Офісу Президента, Національного інституту стратегічних досліджень та Ради Європи.

У звіті містяться підсумки Плану заходів з реалізації Національної стратегії за третій квартал 2021 року. За звітний період міністерствами із запланованих 32 заходів (26 постійних, 4 квартальних і 2 щорічних) виконано 3 квартальні заходи; з постійних виконується 21 захід, із щорічних - 1. У третьому кварталі 2021 року було виконано 75% завдань, що були заплановані у Плані заходів.

Серед постійних та квартальних завдань з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки:

  • Вивчення міжнародного досвіду зі створення безбар’єрного простору;
  • Створення робочої групи з питань створення безбар’єрного простору у сфері транспорту;
  • Розвиток мережі інклюзивно-ресурсних центрів;Переоцінка діючих систем та стандартів реабілітації;
  • План заходів щодо реалізації Концепції створення та розвитку системи раннього втручання;
  • Забезпечення захисту і безпеки осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у надзвичайних ситуацій;
  • Проведення навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Довідково

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні була розроблена у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України № 533 від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Розроблено та ухвалено План заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки.

Створення Ради безбар’єрності було ініційовано першою леді України Оленою Зеленською на черговому засіданні міжвідомчої робочої групи з розроблення проекту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Мета створення Ради безбар’єрності – організація моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, реалізація розроблених на рівні обласних державних адміністрацій програм зі створення безбар’єрного простору, а також міжсекторальна взаємодія.
 

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: facebook.com, НІСД