Monitoring, Modeling & Management of Emergent Economy: експерт НІСД Іван Ус виступив з доповіддю на міжнародній науковій конференції

Поділитися:

26 травня 2021 р. головний консультант центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус виступив з доповіддю на Дев’ятій міжнародній науковій конференції Monitoring, Modeling & Management of Emergent Economy (M3E2). В основі цієї доповіді покладена стаття, підготовлена у співавторстві з доцентом кафедри міжнародних економічних відносин ВНЗ «Національна академія управління» Світланою Радзієвською, присвячена зовнішній торгівлі товарами України у 2000-2020 рр.

У своїй доповіді Іван Ус розглянув три аспекти, а саме:

  • географічна та товарна структура зовнішньої торгівлі товарами України у 2000-2019 рр.;
  • тенденції світової торгівлі товарами у 2020 р.;
  • динаміка зовнішньої торгівлі України товарами у 2020 р.ус

Особливий акцент було зроблено на тому, що найбільш суттєве скорочення обсягів торгівлі як у всьому світі, так і в Україні протягом 2020 р. відбулось у квітні та травні, що свідчить про тісний зв'язок економіки України зі світовою економікою. Крім того у дослідженні відмічається прямий зв'язок між обсягами торгівлі та значенням сальдо зовнішньої торгівлі, коли скорочення торгівлі призводить до покращення показника сальдо, в той час, як нарощування її обсягів призводить до збільшення розміру негативного сальдо.

За результатами наукової конференції планується публікація збірнику статей, який індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та Web of Science Core Collection.

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: freepik.com, НІСД