НІСД виступив співорганізатором міжнародної конференції, присвяченої 30-річчю Незалежності Республіки Казахстан

Поділитися:

14 грудня в Києві пройшла міжнародна науково-практична конференція, присвячена 30-річчю Незалежності Республіки Казахстан. Основним організатором конференції виступило Посольство Республіки Казахстан в Україні. Серед співорганізаторів були провідні аналітичні структури Казахстану і України, зокрема Національний інститут стратегічних досліджень. 

Захід пройшов у змішаному онлайн-офлайн форматі. На зв'язку з учасниками конференції в Києві були представники провідних експертних і наукових кіл Казахстану.

У вітальній промові директор НІСД Олександр Богомолов, зокрема, підкреслив, що обрання Україною та Казахстаном різних векторів інтеграції не завадить розвитку взаємовигідних двосторонніх відносин. Він також зазначив, що спільним пріоритетом для обох держав є розвиток торгово-економічних відносин, а важливим завданням – вироблення взаємовигідної позиції України і Казахстану щодо подолання перешкод для транзиту вантажів між державами, відновлення та нарощування обсягів товарообігу.

Потужні культурні зв’язки між українським та казахським народами, спільний історичний досвід забезпечують передумови до порозуміння між державами.

Олександр Богомолов також виступив модератором другої частини пленарного засідання конференції, учасники якої з казахстанської та української сторони поділились досвідом розвитку обох держав, обмінялись баченням щодо напрямів налагодження співробітництва України та Казахстану в економічній сфері, зокрема у контексті декарбонізації економіки, реалізації спільних досліджень та освітніх програм.

В рамках програми конференції була запланована спеціальна церемонія, під час якої був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Національним інститутом стратегічних досліджень та Казахстанським інститутом стратегічних досліджень при Президентові Республіки Казахстан.

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: gov.kz, НІСД