Світова торгівля в часи пандемії. Результати та перспективи для світу й України

Поділитися:

1 грудня 2021 р. головний консультант відділу нових викликів центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус провів вебінар на тему: «Світова торгівля в часи пандемії. Результати та перспективи для світу й України» для студентів 2, 3 та 4 курсів освітньо-професійних програм «Економіка міста та урбаністика» та «Туризм» Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.

Під час свого виступу Іван Ус охарактеризував сучасні тенденції світової торгівлі, провів порівняльний аналіз прогнозів перебігу пандемії у 2020 р. та її результатів у 2021 р., показав вплив пандемії на обсяги світової торгівлі у макрорегіональному розрізі, здійснив порівняння динаміки зовнішньої торгівлі та внутрішнього валового продукту, навів детальний аналіз цієї ситуації з наслідками для зовнішньої торгівлі в Україні. Значну увагу в доповіді спікера було приділено прогнозам виходу з кризи зовнішньої торгівлі, спричиненої пандемією, та часовому виміру для відновлення. Було надано прогнози розвитку світової торгівлі у 2022 р.

Після виступу відбулось активне обговорення низки питань студентів, що були поставлені лектору, а саме: вплив пандемії на логістичні мережі у світі та логістичну кризу-2021, причинно-наслідковий зв’язок між інфляцією та кризою світової торгівлі, наслідки від пандемії для віртуальної торгівлі, реакція фінансових бульбашок на пандемію, вплив пандемії на співвідношення експорту-імпорту товарів в Україні, можливе отримання переваг від пандемії у міжнародній торгівлі, різні темпи виходу з кризи у різних країнах та інших.

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: НІСД