Верховна Рада України ухвалила Проєкт Закону "Про корінні народи України"

Поділитися:

Верховна Рада України ухвалила Проєкт Закону "Про корінні народи України". Законопроєкт визначає права корінних народів України, до яких включені кримські татари, караїми та кримчаки. До Верховної Ради у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу цю ініціативу вніс Президент України Володимир Зеленський.

Експертка НІСД Юлія Тищенко:

Це надзвичайно важливе політичне рішення ухвалене Верховною Радою. Законопроєкт було подано Президентом України. Участь у його підготовці брали представники Міністерства з реінтеграції України, Постійного представництва Президента в АР Крим та м. Севастополь, депутати, експерти.

Законопроєкт "Про корінні народи України" розвиває положення Конституції України про корінні народи. Ці положення жодного стосунку до росіян не мають. Адже корінні народи, це народи, які сформувалися на території України, не мають іншої батьківщини, мають власну етнічну ідентичність. Росіяни, які живуть в Україні, мають свою історичну батьківщину — Росію. Їхній культурі нічого не загрожує. У самій Росії є закон про корінні народи — про народи Сибіру, Далекого Сходу тощо.

Вітаємо з цим важливим для України кроком!

 

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine, НІСД, facebook.com/dogrujol