Директор НІСД Олександр Литвиненко взяв участь у роботі міжнародної конференції високого рівня «Security Challenges in the Black and Baltic Sea Regions»

Поділитися:

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко 10 жовтня взяв участь у роботі міжнародної конференції високого рівня «Security Challenges in the Black and Baltic Sea Regions», що проходить під егідою Атлантичної ради Швеції у Стокгольмі.

У ході конференції Олександр Литвиненко презентував бачення безпекової ситуації в регіоні. Він підкреслив, що тільки успішний регіон з сильними країнами може стати надійною відповіддю на виклики та загрози. О.Литвиненко також зупинився на питаннях побудови миру на Донбасі.

Відвідуючи Стокгольм, директор Національного інституту стратегічних досліджень обговорив з представниками Академії ім.Фольке Бернадотт перспективи реалізації проєктів з соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб та проведення спільних заходів з безпекових питань.

У рамках візиту до Швеції Олександр Литвиненко зустрівся з членами української громади Стокгольма – української молоді Швеції та о. Андрієм, ректором української місії Української греко-католицької церкви. О.Литвиненко поінформував представників громади про роботу, яка ведеться в Україні з метою встановлення миру у нашій державі, а також відповів на запитання.