Директор НІСД Олександр Литвиненко зустрівся з директором Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України Олегом Рафальським

Поділитися:

Відбулася зустріч директора НІСД Олександра Литвиненка та директора Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України Олега Рафальського, під час якої обговорювалися актуальні питання суспільно-політичного поступу України.

Особливу увагу було приділено проблемі імплементації фундаментальних наукових знань у процес прийняття політико-управлінських рішень. Наголошувалося на тому, що державні політики у різних сферах суспільного життя мають ґрунтуватися на виваженому науковому аналізі конкретних ситуацій.

Науковці дійшли висновку, що співпраця двох інститутів є не лише природною, але й вкрай необхідною. Ця переконаність ґрунтується на тому, що маючи власну сферу компетенцій (фундаментальні наукові дослідження, з одного боку, і науково-прикладні розробки, з іншого),  кожна установа  здатна внести вагомий вклад у створення спільного якісного аналітичного продукту.

Крім того, в процесі комунікації між академічними вченими та експертами НІСД зростатиме фаховий рівень спеціалістів обох установ, тому варто замислитися над ідеєю створення комунікативних майданчиків, де б вони мали можливість зустрічатися і  спілкуватися.

Наприкінці зустрічі Олег Рафальський презентував Олександру Литвиненку нові наукові праці Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.