Науковий форум «Морська стратегія держави. Розвиток та реалізація морського потенціалу України»

Поділитися:

28 квітня 2015 р. у Національному університеті оборони України в рамках проведення міжнародного наукового форуму «Морська стратегія держави. Розвиток та реалізація морського потенціалу України» відбувся оперативно-стратегічний семінар на тему «Реформа та модель Військово-Морських Сил Збройних Сил України».

Метою цього заходу було обговорення перспективних напрямів розвитку морської могутності України та Військово-Морських Сил (ВМС) Збройних Сил України.

Згідно з планом семінару були обговорені наступні питання:

  • ризики та виклики національній безпеці і обороні України на морі;

  • проблеми реалізації Морської доктрини України, розвитку ВМС України та їх озброєння і військової техніки;

  • пілотний проект з відродження та розвитку ВМС України, взаємосумісних з військово-морськими флотами держав-членів НАТО;

  • заходи з адаптування та впровадження стандартів НАТО у систему військово-морської освіти і підготовки ВМС України.

У семінарі взяли участь представники Адміністрації Президента України, народні депутати України, представники Міноборони, Генштабу, Командування ВМС України, Адміністрації Держприкордонслужби України, Офісу НАТО в Україні, оборонного аташату посольств іноземних держав в Україні, Військово-Морських Сил Швеції, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Державного концерну «Укроборонпром» та оборонних підприємств, волонтерських та громадських організацій, що діють у сфері національної безпеки та оборони.

Участь у семінарі з боку Національного інституту стратегічних досліджень взяв Вадим Тютюнник - провідний науковий співробітник, який виступив на тему: «Проблеми захисту національних інтересів України на морі. Шляхи їх вирішення, визначені Стратегією національної безпеки та документами оборонного планування України».