Співробітники НІСД взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Протидія проявам тероризму, сепаратизму, екстремізму та нелегальній міграції в сучасних умовах: стан, проблеми та перспективи»

Поділитися:

Заступник завідувача відділу проблем національної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Місюра А.О. 28 жовтня 2016 року взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Протидія проявам тероризму, сепаратизму, екстремізму та нелегальній міграції в сучасних умовах: стан, проблеми та перспективи». Конференція проходила у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У роботі конференції також взяли участь представники Національної академії внутрішніх справ, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Харківського національного університету внутрішніх справ, Львівського державного університету внутрішніх справ, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, Національної академії прокуратури України, співробітники Національної поліції, Служби безпеки України, прокуратури, Державної міграційної служби України та інших державних органів.

 

Місюрою А.О. було представлено доповідь на тему «Міжнародний досвід боротьби із сепаратизмом: висновки для України», в якій викладено висновки за результатами проведеного НІСД аналізу міжнародного досвіду застосування силових і ненасильницьких методів врегулювання сепаратистських конфліктів, а також досвіду використання міжнародних форматів для врегулювання збройних сепаратистських конфліктів.

 

Зазначена доповідь, а також доповідь провідного наукового співробітника відділу проблем національної безпеки Дрьомова С.В. на тему «Позбавлення громадянства України як засіб протидії сепаратизму» увійшли до підборки виданих матеріалів зазначеної міжнародної конференції.

 

За результатами роботи конференції було сформовано низку рекомендації та пропозицій щодо шляхів вирішення проблемних питань протидії тероризму, сепаратизму, екстремізму та нелегальній міграції у сучасних умовах.