Співробітники НІСД взяли участь у міжнародному семінарі

Поділитися:

131 жовтня 2016 року старший науковий співробітник відділу проблем національної безпеки Паливода В.О., провідний науковий співробітник відділу воєнної та воєнно-економічної політики Тютюнник В.П. та головний спеціаліст відділу проблем національної безпеки Цюкало В.Ю. взяли участь у міжнародному семінарі «Демократичний контроль над Збройними силами України», організаторами якого виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з Верховною Радою України та Міністерством оборони України.

У роботі міжнародного заходу брали участь Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, Глава Представництва НАТО в Україні Александр Вінніков, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, народні депутати України, відомі вітчизняні та зарубіжні експерти у сфері національної безпеки.   

2Учасники семінару обговорили робочий варіант Концепції демократичного контролю над Збройними силами України, підготовленого Проектним офісом реформ Міністерства оборони України, а також досвід низки зарубіжних країн (Велика Британія, Австрія, Болгарія) щодо вирішення цього питання.

 

Передбачається, що згаданий документ буде переданий для обговорення усім зацікавленим сторонам з метою його подальшого доопрацювання та затвердження у відповідному порядку.

 

У рамках семінару відбулася презентація сайту «Демократичний цивільний контроль над Збройними силами України».

 

Детальніша інформація за посиланнями:

http://www.osce.org/uk/ukraine/278141

http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=249444018

http://www.mil.gov.ua/news/2016/10/31/u-kievi-obgovorili-proekt-konczep…

http://civilian.defence-reforms.in.ua/  

http://www.radiosvoboda.org/a/28087143.html

http://fromua.news/article/49437563/u_kiievi_obgovorili_proekt_kontsept…

http://ua.censor.net.ua/news/412969/tsyvilnyyi_ministr_oborony_i_depoli…

https://www.facebook.com/reformsmod.ukr/?fref=nf