Співробітники НІСД взяли участь у засіданні «круглого столу» «Перспективи розвитку українсько-китайського співробітництва» у Пекіні

Поділитися:

625 листопада 2015 р. у Посольстві України в КНР відбувся «круглий стіл» на тему «Перспективи розвитку українсько-китайського співробітництва», який організували і провели наша дипломатична місія в Китаї спільно з Академією суспільних наук Китаю при підтримці «Українського дому» у столиці КНР.

 

У заході взяли участь керівники та співробітники таких аналітичних центрів КНР, як Інститут Росії, Східної Європи і Центральної Азії Китайської академії суспільних наук, Інститут Росії Китайської академії міжнародних відносин, Центр «Один пояс, один шлях» Китайського інституту міжнародних досліджень при МЗС КНР, Центр українських досліджень Даляньського університету іноземних мов.

 

В рамках проведення заходу співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Кошовий С.А. виступив з доповіддю «Українсько-китайська взаємодія в епоху Нового Шовкового шляху».

 

У ході обговорення учасники «круглого столу» всебічно висвітлили та обговорили питання стану та перспектив співпраці на двосторонньому, регіональному та глобальному рівнях. Сторони констатували обопільне прагнення зміцнювати українсько-китайське стратегічне співробітництво у різних сферах.

 

Серед іншого, у ході обговорення було порушено коло питань, які перебувають на порядку денному українсько-китайського співробітництва. Особливий наголос у двосторонній співпраці було зроблено на нових можливостях в рамках розбудови ініціативи китайського керівництва «Економічного поясу Великого Шовкового шляху» та участі України у цьому проекті.

 

За результатами круглого столу планується опублікувати виступи і рекомендації щодо подальшого стратегічного партнерства між Україною і Китаєм.

 

47