Співробітники НІСД взяли участь в Осінній Академії НАТО «НАТО 70: Колективна оборона в гібридному середовищі безпеки»

Поділитися:

Старші наукові співробітники відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки НІСД Валерій Кравченко та Микола Замікула, а також молодший науковий співробітник відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки НІСД Олександра Давимука взяли участь в роботі Осінньої Академії НАТО «НАТО 70: Колективна оборона в гібридному середовищі безпеки», яка проходила на базі Запорізького національного університету. 

Захід був організований за фінансової підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Його метою стало об’єднання зусиль міжнародних та українських експертів, а також студентської молоді з різних регіонів нашої держави задля сприяння спільному розумінню актуальних викликів у сфері регіональної безпеки та вивчення дієвості основних принципів колективної оборони НАТО в умовах гібридної війни Росії проти України та західних держав; розробка практичних рекомендацій стосовно зміцнення євроатлантичної системи безпеки спільними зусиллями як членів Альянсу, так і держав-партнерів.

Академія передбачала розвиток комунікаційних зв’язків між представниками держав-членів НАТО, експертами, громадськими діячами та українською молоддю, що взяли участь у публічних обговореннях питань міжнародного та регіонального гібридного середовища безпеки. Заходи в рамках Академії (дискусії та воркшопи) були спрямовані на висвітлення проблем регіональної безпеки як для України, так і для західних партнерів; активізацію дискусії з тематики управління конфліктами та колективної оборони; покращення сприйняття молоддю ролі НАТО у забезпеченні регіональної стабільності.