В Ужгороді відбувся семінар з міграційних тенденцій на українсько-словацькому кордоні

Поділитися:
16 квітня 2016 р. Національний інститут стратегічних досліджень у рамках реалізації міжнародного наукового проекту СВС01017 «Удосконалення технічних і професійних можливостей прискорення оформлення документів на спільному українсько-словацькому кордоні» провів в Ужгороді робочий семінар на тему «Міграційні тенденції на українсько-словацькому шенгенському кордоні».
Проект виконується Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з Дослідницьким центром Словацької Асоціації зовнішньої політики за підтримки Уряду Словацької Республіки в партнерстві з Державною прикордонною службою України та Прикордонною поліцією Словацької Республіки.
Під час семінару  розглядалися такі питання:
- міграційна ситуація на українсько-словацькому кордоні;
- методологія наукових досліджень щодо реалізації проекту;
- планування підготовки наукових досліджень та наступних заходів з реалізації проекту.
У роботі семінару взяли участь представники прикордонних органів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України,Чопського прикордонного загону, представники Закарпатської та Львівської митниць Державної фіскальної служби України, експерти Національного інституту стратегічних досліджень, Ужгородського національного університету, Дослідницького центру Словацької Асоціації зовнішньої політики, ЗМІ.