Відбулося установче засідання Робочої групи з питань співробітництва з країнами-членами НАТО у сфері енергетичної безпеки

Поділитися:

16 жовтня 2015 року в Національному інституті стратегічних досліджень в рамках роботи міжнародної експертної наради з питань захисту критичної інфраструктури в Україні  відбулося установче засідання Робочої групи з питань співробітництва з країнами-членами НАТО у сфері енергетичної безпеки. Зазначена робоча група утворена при НІСД з метою розвитку співпраці з Центром передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки (м. Вільнюс, Литовська Республіка).

 

На початку зустрічі Голова робочої групи Олександр Суходоля поінформував учасників про завдання робочої групи та механізми координації дій українських учасників в рамках спільної роботи.

З доповіддю про роботу Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки виступив Директор Центру полковник Гінтарас Багдонас (Gintaras Bagdonas).

(презентація)11

 

 

Він представив презентацію, в якій розповів про систему центрів передового досвіду НАТО (СОЕ), головні завдання та напрями діяльності Вільнюського центру, зокрема, щодо військових (підвищення енергоефективності військ) та загальнополітичних аспектів (поширення розуміння важливості енергетичної безпеки та підтримка захисту критичної інфраструктури).

Після презентації Директора Центру відбулося обговорення напрямів можливого співробітництва з цим центром, зокрема щодо співпраці у сфері захисту критичної енергетичної інфраструктури, спільного проведення конференцій, підготовки публікацій тощо.

 

Представниками Центру була підтверджена заінтересованість у співпраці з українською стороною, зокрема щодо підтримки подальшої розбудови в Україні системи захисту критичної  інфраструктури.