Експерт НІСД Іван Ус прокоментував в етері програми «Head to Head» каналу «UATV» перспективи співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом

Поділитися:

У вересні 2019 року відбувся перший після зміни влади візит місії МВФ до Києва з метою ознайомлення з поточною політичною ситуацією в країні. Однією з вимог місії було прийняття проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік, а також підготовка українським урядом програм соціального та економічного розвитку. Також було обговорене питання щодо націоналізації «Приват Банку».

Надання з боку МВФ кредиту для України означає, що Україну можна розглядати як надійного партнера й іншим організаціям, зокрема, Міжнародний банк реконструкції та розвитку чи Європейський банк реконструкції та розвитку. Ухвалення українським урядом проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік було однією з умов для надання МВФ кредиту, як й скасовування мораторію на продаж землі. Відкриття ринку продажу землі означатиме для України кращу інтеграцію до світової спільноти. З огляду на це, перше читання проєкту Закону про скасування мораторію на землю було прийняте напередодні приїзду місії МВФ.

Докладніше (англ):