В НІСД відбулась зустріч директора Інституту Олександра Литвиненка із спеціальною радницею з оборонних питань в Україні від Великої Британії пані Ліндою Сміт та її заступником Робіном Сівордом

Поділитися:

23 вересня в НІСД відбулась зустріч директора Інституту Олександра Литвиненка із спеціальною радницею з оборонних питань в Україні від Великої Британії пані Ліндою Сміт (Linda SMITH) та її заступником Робіном Сівордом (Robin SEAWORD). У зустрічі також взяла участь завідувачка відділу проблем стратегічного планування Ольга Резнікова.

Під час зустрічі учасники обговорили проблемні питання розбудови національної стійкості України, зокрема, особливості організаційного і правового забезпечення відповідних процесів, запровадження національної системи оцінювання ризиків і загроз, проведення цільових навчань і тренувань тощо. Сторони наголосили на важливості належної координації зусиль органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на різних рівнях – національному, регіональному, місцевому. Також обговорювалися перспективи організації і проведення спеціальних навчальних курсів з питань забезпечення національної і регіональної стійкості в Україні.

Директор Інституту Олександр Литвиненко висловив вдячність представникам Великої Британії за їхній вагомий внесок у процеси підтримки реформ у секторі безпеки і оборони України, зокрема, у розбудову національної стійкості.