Зустріч керівництва НІСД з Послом Китайської Народної Республіки в Україні

Поділитися:

21 травня 2021 року директор Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Олександр Литвиненко та заступник директора Інституту Олег Сінайко на запрошення Надзвичайного та Повноважного Посла Китайської Народної Республіки в Україні Й.В. пана Фань Сяньжуна (Fan Xianrong) відвідали Посольство Китайської Народної Республіки в Україні.

Зустріч з паном Послом та представниками Посольства носила ознайомчий та консультативний характер. Олександр Литвиненко ознайомив присутніх з історією, завданнями і напрямами досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, новітніми аналітичними розробками і актуальними проектами розробки стратегій щодо подальшого розвитку України.

Сторони обговорювали питання перспектив двосторонніх відносин між Україною і Китаєм та подальшого розвитку співробітництва двох країн у різних галузях. З цього приводу була зазначена необхідність поглиблення співробітництва між експертними колами обох країн.

В ході зустрічі були обговорені можливості розширення співробітництва НІСД з аналогічними аналітичними структурами КНР з метою обміну експертною думкою та можливої розробки спільних проектів з питань, актуальних для України і Китаю, в галузях, що становлять взаємний інтерес. Пан Фань Сяньжун висловив пропозиції щодо посередництва Посольства КНР в Україні у налагодженні контактів НІСД з основними мозковими центрами Китаю.

Зручніше отримувати якісну аналітику в месенджері? Підписуйтеся на наш Telegram-канал: t.me/niss_gov_ua

Фото: www.5.ua, НІСД